Våra program

Hantverk

Inriktning: Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

På vårt Hantverksprogram med yrkesutgång Frisör får du utveckla kunskaper inom hår och hårvård. Vi varvar teori med praktiskt arbete genom att arbeta både på dockor, modeller och på riktiga kunder i skolans egen salong. Frisöryrket ställer krav på dig att vara öppen och serviceinriktad, något du tränas i under hela utbildningen.

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på Hantverk – Frisör

Första året

Du fokuserar på grunderna inom frisöryrket som ett hantverk. Med kurser som Hantverk introduktion och Frisör 1 upptäcker du olika delar av ditt framtida yrke som frisör. Genom APL, uppgifter och projekt kopplade till branschen skapar du dig en uppfattning om hur arbetslivet kan se ut och fungera.

Andra året

Du läser flera fördjupningskurser inom frisörområdet där du går djupare i ämnet. Samtidigt breddar du dig och utvecklas inom andra områden med kurser som Hantverkskunskap, Frisör 2, 3 och 4, Entreprenörskunskap med bl.a. en stor modevisning, Tradition och utveckling, Formgivning 1 med nagelbyggnad, APL och kundmottagning i Salong Skönheten. Genom val av intresseområde väljer du själv om du vill lära dig mer inom hantverksområdet, skaffa dig högskolebehörighet eller prova på något helt annat som du är intresserad av.

Tredje året

Du specialiserar dig inom frisöryrket med fördjupningskurser i exempelvis Frisör 5, Frisör 5 specialisering en kurs med ögonfransförlängning, Frisör 6a  där du får möjlighet att träna inför kommande delprov samt lära dig bruduppsättningar som visas upp på vår modevisning. För att uppnå verklig yrkeskompetens har du som elev APL varje vecka och kundmottagning i Salong Skönheten. Genom ditt val av gymnasiearbete sätter du en egen prägel på din gymnasieutbildning och examen.

Praktik

Hos oss får du minst femton veckors praktik på salong. Under praktiken provar du-på vad det innebär att arbeta som Frisör ute på salong.

Nära samarbete med branschen

Skolan har ett nära samarbete med branschen och olika leverantörer. Varje läsår bjuder vi in föreläsare från frisörbranschen och går på olika modevisningar.

Psst…

Visste du att?

Vi erbjuder alla våra frisörelever möjligheten att bli nagelteknolog och ögonfransförlängare?

Arbetslagsledare på Hantverksprogrammet

Madeleine Manzi

Arbetslagsledare, Lärare i frisörämnen

Lärare på Hantverksprogrammet

Axelina Larsson

Lärare i Filosofi, Samhällskunskap, Svenska och Svenska som andraspråk

Daniel Hvistendahl

Lärare i historia och kommunikation

Feriel Lund

Lärare i franska

Gabriela Molina

Lärare i frisörämnen och matematik

Giancarlo Svenato

Förstelärare, Intl. koordinator, Lärare i engelska, spanska och italienska

Johanna Johansson

Lärare i idrott och engelska

Madeleine Manzi

Arbetslagsledare, Lärare i frisörämnen

Malin Forsang

Arbetslagsledare, Lärare i religion och samhällskunskap

Martina Korner

Lärare i svenska och svenska som andraspråk

Per Cederstam

Lärare i matematik och naturkunskap

Philip Bengtsson

Lärare i Idrott

Tina Granberg

Lärare i frisörämnen

Vannia Cronhamn

Lärare i frisörämnen