Vårt koncept

Din träning

Träning gör hjärnan mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Den som regelbundet tränar och utmanar sin kropp förbättrar både sin hälsa och inlärningsförmåga. Utgångspunkten hos Malmö Fria Läroverk är därför att träning ska vara en naturlig del i skolans vardag.

Vi erbjuder tre valmöjligheter:

Öppen träning

För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Vi erbjuder följande träningstillval: Fys och hälsa | FotbollIshockey | E-sport

NIU

För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p). Vi erbjuder följande: Fotboll. Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här.

Fys och hälsa

Träningstillval

Fys och hälsa är träningstillvalet som passar alla! Oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare så är Fys och hälsa något för dig.

Fotboll

Träningstillval och NIU

Träningen på skolan är individuellt anpassad för att utveckla just dig och dina utvecklingsområden. Vi lägger stor vikt på teknik och positionsanpassad träning.

Ishockey

Träningstillval

Vår Ishockeyutbildning erbjuds i samarbete med Limhamn Hockey och Malmö Redhawks. Här får du som elev vara med och påverka din träning. Vi arbetar efter en individuell utvecklingsplan som alltid upprättas mellan dig och tränaren, allt för att du ska nå din fulla potential inom ishockeyn. Utvecklingsplanen handlar om att bli bättre på det du är bra på och att träna extra på det som är utmanande.

Esport

Träningstillval

Från och med augusti 2021 erbjuder vi träningstillvalet esport i samarbete med Malmö FF! På vår esportsutbildning tävlar vi i tv-spelet FIFA. Det är precis som en vanlig fotbollsmatch fast matchen spelas på ett tv-spel som Playstation eller Xbox. Träningen handlar om obligatoriska gymbesök, spelteori samt mental träning. Vi har även stort fokus på kost, sömn och ergonomi – allt för att våra spelare ska ha ett hälsosamt förhållningssätt till esport.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Träning handlar om:

• Pulshöjande träning på olika nivåer
• Specifik träning inom ramen för träningstillvalet
• Bevisade effekter på hjärnan och hälsan
• Alla får hjälp att hitta en passande träningsform
• Lunch med bra näringsinnehåll och variation. Under vårt koncept ”Mitt Käk” får eleverna välja mellan 6 olika alternativ varje dag och alla beställningar görs via en app
• Öppna föreläsningar kring sömn, stresshantering och liknande
• Kunniga träningsinstruktörer som inspirerar

Vi samarbetar med

Friskis&Svettis erbjuder vi undervisning i våra träningstillval. Visste du att vi håller till i Sveriges största Friskis-gym, Friskis Heleneholm? Den träningsanläggningen har dessutom en helt egen hinderbana, F.O.C. – Friskis Obstacle Course!

Från och med hösten 2021 får alla våra elever som har träningstillvalet Fys och hälsa eller går NIU Fotboll fri tillgång till alla Nordic Wellness gym i Sverige, dygnet runt. Utöver den förmånen kommer vi erbjuda undervisning i Nordic Wellness lokaler.