Vårt koncept

Vi fokuserar på hälsa och rörelse

Fysisk aktivitet och träning gör din hjärna mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. När du får in regelbunden träning i din vardag förbättrar du både ditt välmående, din hälsa och din inlärningsförmåga.

Vi erbjuder tre valmöjligheter:

Öppen träning

För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Vi erbjuder följande träningstillval: Fys och hälsa | FotbollIshockey.

NIU

För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p).  Vi erbjuder följande: Fotboll. Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här.

Fys och hälsa

Träningstillval

Träningstillvalet ”Fys och hälsa” passar alla, oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare.

Fotboll

Träningstillval och NIU

På vår fotbollsutbildning ger vi eleverna möjligheter att utveckla sina individuella förmågor. Vi lägger stor vikt vid teknik och positionsanpassad träning. Eleverna tränar på Kulladals IP samt Kombihallen och vi samarbetar med LB07.

Ishockey

Träningstillval

Vår ishockeyutbildning är individuellt anpassad för att utveckla just dig och dina utvecklingsområden. Vi samarbetar med Malmö Redhawks och Limhamn Hockey och tränar i Limhamns ishall.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Vi samarbetar med

Alla våra elever som läser träningstillvalet Fys och hälsa eller går NIU Fotboll får fri tillgång till alla Nordic Wellness gym i Sverige. Utöver den förmånen erbjuder vi undervisning i Nordic Wellness lokaler.