Malmö Fria Läroverk börjar samarbeta med Nordic Wellness

pressrelease

2021-04-19, 07:00

Till hösten kommer alla elever på Malmö Fria Läroverk som har träningstillvalet Fys och hälsa eller går en Nationell Idrottsutbildning (NIU) få fri tillgång till alla Nordic Wellness gym i hela Sverige. “Väldigt roligt och nödvändigt med vårt växande elevantal”, säger skolans rektor Anders Wramnell.

Det nya avtalet med Nordic Wellness ger skolans NIU-elever samt de med träningstillval Fys och hälsa ett Sverige+ kort. Dessa elever kommer att kunna nyttja alla Nordic Wellness 260 gym och friskvårdsanläggningar dygnet runt.

– Det här är ett stort lyft för oss och en del av vårt arbete med att utveckla konceptet ambitiösa studier och träning, säger Anders Wramnell.

Samarbetet innebär att skolan kommer kunna ha gruppträningar med och utan instruktör på anläggningarna i Malmö. Skolans medarbetare kommer även att kunna få ett förmånligt pris på ett Sverige+ kort vilket Anders Wramnell lyfter som viktigt.

– Vårt koncept gäller inte bara för eleverna utan även personalen på skolan. Det är väldigt roligt att de också gynnas av den här satsningen.

Malmö Fria Läroverk har sedan tidigare ett nära samarbete med Friskis&Svettis där eleverna utövar en stor del av sin träning idag. Anledningen till det nya samarbetet med Nordic Wellness är skolans växande elevantal.

– Nu när vi har så många elever måste vi kunna säkerställa att alla får möjlighet att träna i den utsträckningen de vill och behöver, därför är det nödvändigt och väldigt kul att vi i tillägg till samarbetet med Friskis&Svettis tecknat ett avtal med Nordic Wellness. Dessa samarbeten är perfekta komplement till vår egen idrottshall.

I årets gymnasieval hade skolan rekordmånga 150 förstahandssökande.

– Vi är inne i en väldigt rolig period just nu. Vi växer och har flera olika nya projekt för att utveckla skolan. Eleverna som börjar eller kommer tillbaka till oss i höst kommer att få leva ut vårt koncept till en helt ny nivå, avslutar Anders Wramnell.

Presskontakt

Relaterat material