Rekordmånga sökande till Malmö Fria Läroverk

news

2022-03-15, 07:30

21 procent fler elever än förra året har Malmö Fria Läroverk som sitt förstahandsval. Det står klart när eleverna gjort sina preliminära val till gymnasiet inför hösten 2022.

Totalt har 170 elever sökt till Fria Malmö i första hand, fler elever än någonsin tidigare.

– Att eleverna som redan går på skolan trivs och rekommenderar sin skola är avgörande i gymnasievalet och här har vi sett en positiv trend under de senaste åren i våra undersökningar, berättar Anders Wramnell, rektor på Malmö Fria Läroverk.

Det mest populära programmet på skolan är Ekonomiprogrammet med drygt 50 sökande. Men även Samhällsvetenskapsprogrammet samt Barn- och Fritidsprogrammet, dit många som vill kunna kombinera studier med träning på sin egen nivå vänder sig, har fått många sökande.

Skolan ser också ett ökat intresse för yrkesförberedande Frisörprogrammet samt Hotell- och turismprogrammet.

– Det är positivt att fler elever väljer dessa program, det behövs fler yrkesutbildade i framtiden och dessa utbildningar leder ofta direkt till ett arbete, säger Anders Wramnell.

I mitten av april kan eleverna se den preliminära antagningspoängen för respektive program. Därefter startar en omvalsperiod då eleverna kan justera sina val fram till mitten av maj. I början av juli får eleverna sina slutliga antagningsbesked som bygger på elevernas slutbetyg i årskurs nio.

Presskontakt

Relaterat material