Rekordmånga vill studera på Malmö Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

pressrelease

2021-02-19, 06:50

Malmö Fria Läroverk har i årets preliminärval fler förstahandssökande än någonsin tidigare. Skolans nya rektor, Anders Wramnell, gläds åt beskedet och berättar om den nyrenoverade skollokalen och lanseringen av det nya tillvalet Esport i samarbete med Malmö FF: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Årets preliminära gymnasieval i Malmö har nu stängt och resultatet visar ett stort intresse för Malmö Fria Läroverk med nästan 150 förstahandssökande.

– Det gör mig enormt glad att så många elever valt oss som förstahandsval. Det är ett kvitto på att vi erbjuder en bra utbildning och att skolans koncept med ambitiösa studier och träning fungerar, säger skolans rektor, Anders Wramnell.

Malmö Fria Läroverk har i fjol genomgått flera större ombyggnationer för att möta det ökade intresset som finns för att studera vid skolan. Bland annat planerar man att bygga en helt ny skolrestaurang med tillhörande elevcafé.

– Det känns jättebra att vi genomfört dessa satsningar för att lyfta skolan ytterligare en nivå. Skolan växer vilket nu har gett plats till ännu några ytterligare elever så dessa platser har niondeklassarna möjlighet att söka även under omvalet i vår, säger Anders Wramnell.

Till höstterminen lanserar skolan en FIFA-akademi tillsammans med Malmö FF. Den nya akademin kommer att erbjuda elever möjligheten att förena sin gymnasieutbildning med en satsning på Esport. Eleverna kommer att kombinera sin gymnasieutbildning med föreläsningar och träning inom FIFA på Eleda stadion. Utbildningen kommer att utgå från de hörnstenar som MFF:s professionella FIFA-spelare använder i sitt träningsschema – fysisk aktivitet, hälsa och Esport.

Katharina Sjögren-Edström, VD på Fria Läroverken, är glad och stolt över söktrycket till Malmö Fria Läroverk och ser antalet förstahandssökande som en kvalitetsstämpel.

– Vi arbetar kontinuerligt och målmedvetet med att göra skolorna samt våra program och träningstillval attraktiva, och det stora antalet förstahandssökande tror jag är ett resultat av det arbetet. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och utveckla våra utbildningar, säger Katharina Sjögren-Edström.

Presskontakt

Relaterat material